perjantai 14. toukokuuta 2010

Don't worry, be Happy!

Jari Ojasti

Bobby McFerrinin kappaleen nimi saattelee meidät positiivisuudellaan johtamisen kannalta olennaisen näkökulman luokse. Positiivisuus ja myönteiset tunteet vaikuttavat tutkitusti ihmisen terveyteen, kertoo YLEn uutinen (YLEn uutiset ). Johtajana sinä voit luoda työyhteisössäsi sellaista ilmapiiriä, joka saa ihmiset voimaan hyvin, olemaan tuottavampia sekä bonuksena elämään pidempään.

Eikä siinä vielä kaikki. Myönteiset tunteet ja kokemukset vaikuttavat tutkimusten mukaan myös merkittävästi menestymiseen. Organisaatioissa myönteiset kokemukset yhdistyvät laajempiin tiedonkäsittelyn strategioihin, suurempaan näkökulmien vaihteluun organisaation jäsenten välillä ja organisaation kestävyyteen haasteiden kohtaamisessa. (Sutcliffe & Vogus, 2003, yhteenveto Krisse Lipponen, Sutcliffe & Vogus, 2003)

Organisaatiokulttuuriin kannattaa siis ottaa mukaan positiivisuus. Se on asenne, näkökulma. Minä ainakin haluaisin organisaation ja työntekijöitä, joilla on kyky nähdä enemmän näkökulmia ja ratkaisuja ongelmiin, kyky nähdä suuria kokonaisuuksia sekä kestää vastoinkäymisiä. Tämähän on menestyvän yrityksen ja menestyksekkään johtoryhmän resepti.

Ei kommentteja: